IPOS – Beno Hofman

Voor deze “Part of the Solution” productie had ik de eer om samen te werken met Beno Hofman. Ik had al vaker gepoogd Beno te ‘regelen’ als hoofdpersoon in een filmproductie, maar uiteindelijk was het GasTerra zelf die door een scriptschrijfwedstrijd onder het personeel Beno naar voren schoof. (Deel uitmaken van de Jury hielp…)

Aan de hand van een kort filmconcept schreef ik het script voor deze film, waarna er gezocht kon worden naar geschikte locaties voor de opnamen en een draaidag kon worden ingepland. Op de draaidag hadden we dermate veel geluk met het weer dat ik zelfs m’n drone voor een aantal shots de lucht in heb kunnen gooien. In de edit wordt het verhaal van Beno ondersteund door een aantal animaties aan de hand van historisch beeldmateriaal.

Uiteindelijk bleek de fotografie het meest uitputtende deel van deze productie, om de stad op z’n mooist te pakken is samen met de fotograaf vier keer de Martinitoren beklommen. Een speciale nieuwjaars-editie van deze advertentie is op oudejaarsdag geplaatst in het Dagblad van het Noorden.

Client: WEBER Creatives
Camera: Motionminded
Animatie: Rianne Scholten, Mick Oldenburg & Ferenc van der Velde
Fotografie: Roelof Bos
Muziek&SFX: Soundbase