IPOS – Gerbrand Bruin en Max

Over de personificatie van “Duurzaam Ameland”, het onderwerp van de recentste film in de IPOS reeks, hoefde ik persoonlijk niet lang na te denken. Ik heb altijd al eens een strandjutter willen filmen: een boeiend personage, met een nuchter Noord-Nederlands karakter verbeeld in het prachtige landschap van de Waddeneilanden met bijbehorende onheilspellende Nederlandse luchten.

Van concept tot storyboard, copywriting, art directie en regie was deze productie fantastisch om aan te mogen werken. Mijn collega producer vond gelukkig vrij vlot een geschikte jutter, een vriendelijke Amelander met hond. Om het authentieke karakter van de “I am Part of the Solution Campagne’ te bewaren, heb ik het script en de advertentietekst op basis van zijn verhalen en achtergrond geschreven.

Hoewel we filmden in december, hadden we tijdens de twee draaidagen fantastisch weer. Gewapend met een Canon 7D, een GoPro camera, een compacte crew van 4 man en met jutter Gerbrand en hond Max aan onze zij verliep deze shoot heel soepel. Bij terugkomst in de studio stond ook de edit vrij vlot en ook de componist zat vrij snel op het juiste spoor. Deze laatste video en advertentie in de IPOS reeks werden zeer positief ontvangen. In de zomer van 2012 is deze video vertoond op een internationale energie-conferentie in Kuala Lumpur.

Client: WEBER Creatives